2020

18. jan, 2020

Lugn paddling en gråmulen dag i Januari med klubbsällskap av Chrille. Lite stelhet i höger axel men förhoppningsvis inget allvarligt, underbart lyxigt att kunna paddla mitt i en vintermånad då det normalt ligger en meter is på sjön.
Kortare film från dagens paddling ligger under "Filmer" 6. 

16. jan, 2020

Uppladdningen inför sommarens HBB fortsätter, nu ligger fokus på ganska tung träning på gymmet, tillbringar 5-6 dagar/veckan med ren styrketräning och lite roddmaskin däremellan, givetvis kör jag igenom hela kroppen men jag har försökt lägga in lite extra övningar på rygg och axlar då det är dom delarna som har krånglat mest för mig.
Kroppen känns väldigt bra även om man blir rätt sliten vissa dagar. Kör på med nästan enbart styrketräning några veckor ytterligare så kommer det in mer fokus på kondition i perioden Mars-Maj, men styrketräningen kommer fortgå fram till starten dock inte lika ofta och tungt.
Sen att denna varma vinter är toppen för kajaker då (oftast) inga isar ligger så lite paddling blir det oxå, mest för "kajakkänslans" skull.
Bilden är tagen från "mitt" gym där jag har varit medlem i över 20 år

13. jan, 2020

När man ligger hemma med feber så fanns det plötsligt tid att gå igenom samtliga sjökort, och upptäckte då att mina båtsportkort som jag tänkte använda mig av på HBB har pga olika årgångar och leverantörer några mindre "luckor" mellan korten.
Som tur är så är det på sträckor som inte direkt kräver någon noggrann navigering så jag bestämde mig att skriva ut några pappersblad från Eniro´s sjökort.
Sträckan Simrishamn - Åhus och Tylösand - söder om Torekov bjuder ju inte direkt på några överraskningar, men jag vill ändå ha sjökort att kunna rita in min färd på. Resten av färden kommer båtsportkorten överlappa varann. Jag kommer dessutom ha med mig Calazios utomhuskartor i Tyvek som täcker in delar av färden ("skärgårds-delarna") som ett komplement till sjökorten